To najlepšie z Bavorska a Alsaska

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1327879
Cena od: 519,76 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.09.2024 5 dní First Minute 519,76 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový autokarový zájazd


Úvod:
Spoznajte s nami nemecké a francúzske "Benátky"! Čaká nás návšteva druhého najväčšieho mesta Nemecka- Augsburg, ktoré je označované za nemecké Benátky, ďalej návšteva stredovekého, romantického mestečka Colmar vo Francúzsku, ktorého najkrajšia časť sa nazýva " Malé Benátky" (La Petite Venise).  Neobídeme ani moderné, prosperujúce mesto Štrasburg, ktoré je križovatkou Európy. Jeho historické časť mesta stojí na Veľkom ostrove, známe ako Grande Île, ktoré patrilo medzi prvé mestské celky zapísané do zoznamu pamiatok UNESCO.

1. deň:
Odchod z Bratislavy o cca 06:00. Popoludní príchod do Regensburgu. Významné biskupské mesto so zachovalým historickým centrom (UNESCO) a krásnymi pamiatkami: brána Porta Praetoria, stredoveká radnica, katedrála Sv. Petra a iné.

2. deň:
Vydáme sa na návštevu druhého najstaršieho mesta Nemecka Augsburgu, ktoré je označované za nemecké Benátky. Pretekajú ním tri rieky – Lech, Wertach a Singoid. Mesto bolo vďaka svojej polohe dôležitým obchodným aj finančným centrom Európy. Svedčí o tom nielen impozantná historická architektúra, bohato zdobené cechové domy, renesančné, barokové paláce, kostoly, ale aj unikátny vodný systém mesta, ktorý je zapísaný na zozname UNESCO. Po prehliadke pokračujeme do stredovekého mesta Ulm, ktoré je rodiskom Alberta Einsteina. Nájdeme tu gotickú katedrálu s kostolnou vežou vysokou až 161,5 m, hrázdené domy a tradičné nemecké reštaurácie. Vo večerných hodinách prejdeme hranice Francúzska a pokračujeme do mesta Colmar.

3. deň:
Prehliadka mesta Colmar, ktorého zachovalé stredoveké centrum okúzľuje návštevníkov počas celého roka. Jedna z najkrajších častí Colmaru sa nazýva „Malé Benátky“. Po prehliadke Colmaru zamierime do najkrajšej dedinky Francúzska Riquiwihr. ktoré je ukryté medzi vrchmi Vosges a najkrajšími vinicami v Alsasku. Pri vstupe do dediny, resp. mestečka vás privítajú staré mestské brány. Autentické budovy, pozostatky opevnených mestských hradieb, či dokonca rozhľadňa vystihujú skutočne pôvodnú dedinu z obdobia 15. a 16. storočia.

4. deň:
Odchod do Štrasburgu, v ktorom sídli Európsky parlament a je križovatkou Európy. Historické mesto stojí na Veľkom ostrove, známe ako Grande Île, ktoré patrilo medzi prvé mestské celky zapísané do zoznamu pamiatok UNESCO. Nájdete tu najkrajšie pamiatky. Okúzľujúcu katedrálu, čarovné polodrevené domy, Operu, kostoly, množstvo luxusných obchodov, vychytených reštaurácií či barov. Na svoje si tu príde naozaj každý. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5. deň:
Návrat na Slovensko v poludňajších hodinách.


Ubytovanie:
Hoteli 3*/4* .

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Autokar.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 1 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 4*. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.









Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby