Advent na jazere Traunsee, vodný zámok Orth, kláštor a Sankt Pölten

Destinácia: Rakúsko
Kód zájazdu: 1327789
Cena od: 199 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

14.12.2024 2 dni First Minute 199 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zavítajte na jeden z najromatickejších adventov v Rakúsku. Rozsvietené lampáše, všade-prítomná vôňa punču, plávajúci betlehem a stromčeky na jazere,... to je advent na čarovnom jazere Traunsee a na vodnom zámku Orth. V Gmundene neobídete originálnu radnicu s nádhernou zvonkohrou a na druhý deň sa zastavíte v magickom kláštore Göttweig a v mestečku Sankt Pölten, kde nájdete najtradičnejšie vianočné trhy v Dolnom Rakúsku.

Program : 
1.deň:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. V dopoludňajších hodinách príchod do mestečka Gmunden, kde na vás čaká všetko, čo prispieva k vydarenému adventu – vianočná pošta, predvianočné špeciality, pre Gmunden veľmi typický trh s vianočnou keramikou.
Neobídete ani originálnu radnicu s nádhernou zvonkohrou z keramických zvončekov rôznych veľkostí. Okrem toho tu nájdete jedno z najneobvyklejších rakúskych múzeí - múzeum historických toaliet, kde uvidíte aj tú, ktorú používal František Jozef. V podvečerných hodinách sa presuniete k romantickému vodnému zámku Orth ( známy z filmu Zámocký hotel Orth ), ktorý je spojený s pevninou 123-metrov dlhým dreveným rozžiareným mostom. Zámok Orth sa nachádza na jazere, na ktorom budú plávať vianočné stromčeky a plávajúci betlehem.
V jedinečnom zámku zažijete advent ako v minulosti, zacítite vôňu pražených jabĺk a vôňu sušienok. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

2. deň:
po raňajkách odchod do opátstva Göttweig, ktorý bol s regiónom Wachau, rozprestierajúcim sa pod ním, v roku 2001 zaradený na zoznam dedičstva UNESCO. Nájdete tu 900 rokov starý kláštorný kostol, či cisársky trakt s prekrásnymi schodmi. Najprv tu pôsobili augustiniáni, neskôr od roku 1094 benediktínski mnísi z kláštora st. Blasien v Čiernom lese. Benediktíni žijú na vrchu Göttwieg už viac ako 900 rokov. 
Po kláštore bude ďalšou zastávkou Sankt Pölten, kde na vás okrem prekrásnych barokových stavieb čakajú najtradičnejšie vianočné trhy v srdci Dolného Rakúska. Okrem toho sa v Sankt Pöltene nachádza druhá najstaršia pešia zóna Rakúska s množstvom obchodíkov.
Zaujme vás krásna vianočná výzdoba v uliciach starého mesta, pochutnáte si na rôznych cukrovinkách, pečive, varenom víne. Vianočné osvetlenie vrátane vianočného stromu tu býva úplne impozantné a umocní vo vás dojem, že Vianoce sú skutočne najkrajším sviatkom v roku. Odchod zo Sankt Pöltenu v podvečerných hodinách.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:

Nitra - cca o 4:30 hod.
Sereď - cca o 5:00 hod. 
Trnava - cca o 5:15 hod. 
Bratislava - cca o 6:00 hod.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obrdží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli 
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka 7 € ( môžete si prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba/ noc
prípadná pobytová taxa 2 € / osoba/noc ( v prípade, že si ju bude hotel účtovať, platí sa na mieste )
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
vstupné na advent zámok Orth - 4,50 € / osoba po skupinovej zľave, deti do 16 rokov zadarmo
vstupné múzeum historických toaliet - cca 6 € / osoba
vstup na adventné trhy kláštora Göttweig - cca 3 € / osoba, deti do 15 rokov zadarmo
prehliadka kláštora Göttweig - 10 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby