Marhuľové slávnosti

Marhuľové slávnosti - občerstvenie Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti- zámok Marhuľové slávnosti - pamiatky Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pamiatky Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti- zámok Marhuľové slávnosti- zámok
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko
Kód zájazdu: 1323478
Cena od: 41 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Jednodňové zájazdy
Gastro

Výber termínu

13.07.2024 1 deň First Minute 41 € +0 € autobusová
20.07.2024 1 deň First Minute 41 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Nahliadnite do júlového diania v krásnom rakúskom údolí Wachau, kde sa v mestečku Spitz am Donau dejú marhuľové zázraky, slávnosti a sladké ochutnávky. Preskúmajte najkrajšie mesto Dürnstein a nechajte sa zlákať i impozantným barokovým opátstvom Göttweig. 

1-dňový zájazd


1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách do údolia Wachau. Prvou zastávkou bude kláštor Göttweig, pôvodné sídlo augustiánov, neskôr benediktínskych mníchov, ktorí tu žijú dodnes. Návštevníci tu môžu obdivovať barokovú nádheru monumentálneho cisárskeho schodiska s krásnou stropnou freskou Paula Trogera, po ktorom kráčala cisárovná Mária Terézia či Napoleon. Z terasy kláštora sa pokocháme jedinečným výhľadom na údolie Wachau. Kláštor je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Z kláštora pokračujeme do historického mestečka Krems. Toto malebné mesto leží na sútoku riek Krems a Dunaj a tvorí súmestie s kedysi samostatným mestom a dôležitým prístavom Stein. Ak vám názov Krems evokuje kremžskú horčicu, tak máte pravdu. Tento druh horčice tu má svoj pôvod a na rozdiel od iných sa do tejto horčice pridáva vínny ocot a hroznový mušt, z vína dopestovaného v oblasti Wachau. Okrem vína sa oblasť preslávila pestovaním marhúľ. Každoročne v júli sa oslavuje ich bohatá úroda a návštevníci môžu ochutnávať marhuľové dobroty od výmyslu sveta, ku ktorým patria okrem sladkých múčnikov aj destiláty, likéry a vynikajúce vína. Po krátkej spoločnej prehliadke mesta individuálne voľno s možnosťou nákupu typických marhuľových výrobkov, vína či suvenírov. Na spiatočnej ceste sa zastavíme v malebnom Dürnsteine, najfotografovanejšom mieste Wachau so zrúcaninou hradu, kde bol väznený anglický kráľ Richard - Levie srdce. Po prehliadke návrat na Slovensko s príchodom do Bratislavy o cca 20:00 h.   

Doprava:
Autokar.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby