Hrad vrúcnej lásky Bory-vár a kráľovský Stoličný Belehrad

Destinácia: Maďarsko, Stoličnobelehradská župa, Székesfehérvár
Kód zájazdu: 1304213
Cena od: 39 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

24.08.2024 1 deň First Minute 78 € +0 € autobusová
12.10.2024 1 deň First Minute 39 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa na zámok, ktorý je dôkazom neskutočnej lásky a do jedného z najkrajších a najvýznamnejších miest – do Stoličného Belehradu, miesta korunovácie uhorských kráľov.
Ako prvé navštívite hrad Bory-vár, ktorý je dielom neuveriteľnej lásky. Na stavbe zámku sa podieľal samotný majiteľ, ktorý chcel touto stavbou prejaviť svoje vrúcne city k manželke, obľúbenej maďarskej maliarke.
Celá stavba mu trvala vyše 40 rokov a hrad sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov ako najväčšia stavba, ktorá bola postavená jedným človekom. Pri prehliadke hradu uvidíte miestnosti, ktoré v minulosti užívala rodina jeho majiteľa. Nachádza sa tu aj galéria, kt vytvoril autor hradu Jenő Bory pre svoju milovanú manželku Ilonu Komocsinovú. K zámku patrí aj krásna záhrada, v ktorej sa náchádzajú stovky sôch, ktoré pochádzajú najmä od samotného majiteľa a objavíte tu dokonca záhradu slonov. Budete môcť vyjsť aj na vežu, z ktorej je pekný výhľad. Neskôr navštívime jedno z pekných a významných maďarských miest Stoličný Belehrad (Székesfehérvár), jedno z najstarších maďarských miest, bývalé miesto korunovácií uhorských kráľov. Navštívite starú lekáreň, ktorá pochádza zo 17. storočia. Momentálne je tu múzeum farmácie. Nájdete tu dokonca informácie o bývalých spôsoboch liečby.
Prejdete sa námestím s biskupským palácom a radnicou. Nevynecháte ani pestrofarebný orloj s pôvabnou zvonkohrou a slávu mesta pripomenie mohutný žulový Globus cruciger v podobe ríšskeho jablka. 
V podvečerných hodinách návrat na Slovensko.


Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné Boryvár - 2500 Ft/ dospelá osoba, 1500 Ft/ študenti s preukazom





Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Székesfehérvár

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby