Krnov-Brunstál

Destinácia: Česká republika, Moravskosliezsky kraj, Bruntál
Kód zájazdu: 1286642
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zámok založený ako hrad Rádom nemeckých rytierov a mesto, kde sa vyrábali najkvalitnejšie organy.


Program:
06:00 hod odchod na Severnú Moravu do Bruntálu. Prehliadka zámku, ktorý je umiestnený v rozsiahlom parku. Ten založil v 16. storočí Rád nemeckých rytierov a sú v ňom umiestnené pieskovcové sochy, plastiky, bašty a Sala terrena z neskorších storočí. V najstaršej časti zámku sú umiestnené dve výstavy: Príroda Bruntálska a Remeslo má zlaté dno. Pôvodný hrad bol neskôr prestavaný na renesančný zámok s poschodovými arkádami na nádvorí a hodinovou vežou. Dnes má barokovú podobu. Pre verejnosť sú sprístupnené najhodnotnejšie časti zámku: kaplnka a miestnosti na 1. poschodí zdobené rokokovými nástennými maľbami, s pôvodným mobiliárom a hodnotnou zámockou knižnicou.
Po osobnom voľne na obed odchod do Krnova. Prehliadka mesta s miestnym sprievodcom, ktoré má jedinečnú technickú pamiatku: areál spoločnosti Rieger-Kloss Varhany s.r.o., ktorá až do roku 2015 patrila k najväčším a najstarším svetovým výrobcom píšťalových organov. Jej zakladateľ Franz Rieger vychoval so svojou ženou Rosaliou 9 detí. Dve z nich zdedili po ňom vášeň
pre výrobu organov a pokračovali v jeho remesle. Ich Opus číslo1 získal na svetovej výstave vo Viedni v roku 1873 zlatú medailu a svetová výstava v Paríži v roku 1878 priniesla mnoho zahraničných objednávok. Mimoriadna kvalita ich výrobkov bola potvrdená titulom c.a.k.dvorný dodávateľ. Krnov púta pozornosť nielen svojou históriou, ale očarí aj úžasne udržiavanou architektúrou v centre mesta. Prehliadku ukončíme v interiéroch kostola sv. Ducha a ukážkou organovej hudby.
Počas dňa zostane čas na osobné voľno, ktoré si môžete vychutnať posedením pri kávičke, alebo obľúbeným fotografovaním pamiatok, ktoré vás počas prehliadky najviac upútali.

Cena zahŕňa:

zájazdový autobus, miestneho sprievodcu v Krnove a sprievodcu CK

Nepovinný príplatok:

zájazdové poistenie UNION 3 €/ osoba    

Vstupné – platba na mieste: dosp.os.          +65 r. a ZŤP
zámok Bruntál                           7 €                        4,50 €
kostol sv. Ducha Krnov – jednotné vstupné   1,50 €

Bruntál

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby