Prosseco tour - vínna cesta

Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1238700
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Vínna cesta talianskymi dolinami provincie Verona


1. deň
Odchod do Talianska podľa nástupných miest.


Nástup na zájazd podľa jednotlivých miest:

01.00 hod. - Ružomberok, železničná stanica
01.45 hod. - Martin, zastávka MHD OC TULIP 
02.15 hod. - Žilina, zastávka MHD pri železničnej stanici 
03.15 hod. - Trenčín, železničná stanica
04.15 hod. - Trnava, železničná stanica
05.00 hod. - Bratislava, DK Istropolis


Ďalej smer Rakúsko a Taliansko. Príchod do Talianska v poobedňajších hodinách. Príchod do cieľa v poobedňajších hodinách, ubytovanie sa v 4* hoteli. O 17.00 hod. spoločný odchod na degustáciu exkluzívneho PROSECCA (8 druhov) s pravým talianskym občerstvením, večerná zábava, voľný program.


2. deň

Verona a Valdobbiadene. Raňajky. Po raňajkách odchod autobusom do romantickej a prekrásnej Verony, do mesta Shakespeara a jeho príbehu lásky.. Čo tu nájdeme? Známu arénu na námestí Piazza Brá, množstvo krásnych uličiek, známe módne značky s oslnivými logami, obrovské množstvo historických budov a čarovných zákutí... Samozrejme, Casa di Julietta s povestným balkónom na Via Capello 23 je najväčším ťahačom. Okrem toho si pozrieme Piazza delle Erbe (bývalé rímske fórum) s fontánou so sochou „veronskej madony“, symbol mesta Verona. Zastavíme sa aj na námestí Piazza dei Signori, pozrieme si pruhovaný palác Palazzo del Comune, 84 m vysokú vežu Torre dei Lamberti, či románsky kostol Santa Maria Antica, vedľa ktorého sú gotické náhrobky Scaglierovcov, vládcov Verony...


Cestou do Valdobbiadene sa zastavíme v Rocca Sveva, v pôvabnej stredovekej dedine na degustáciu skvelých bielych a červených lokálnych vín známych značiek Soave a Valpolicella. Dnes to bude bez bubliniek. Excelentné vinárstvo, v ktorom sa rodia vína Rocca Sveva, vyhľadávaný výber vín veronskej tradície. Silné, elegantné, výrazné, so šarmom... niečo medzi históriou a realitou.


Návrat na hotel. Podľa dohody so sprievodcom je možná degustácia "Italiano producto" D.O.C. vrátane prosecca pre tých, čo si vedia užívať život (cena od 7,00 €/osoba).


3. deň
Pokračujeme v ochutnávaní Talianska. Raňajky a odubytovanie sa. Ráno sa ešte zastavíme pri Molinetto della Corda (neďaleko Refrontolo) na starom mlyne z roku 1630, ktorý stojí na brehu rieky Lierza a mlel múku celých 300 rokov až do roku 1953! A keďže sme v Taliansku a prišli sme sem, aby sme si užili a priniesli domov TOP "jedlé" darčeky, zastavíme sa na nákupy chutných talianskych produktov na rodinnej farme Perenzuinovcov (San Pietro). Táto eko-bio farma má všetky certifikáty a oprávnenia predávať produkty pod značkou kvality D.O.C. - už teraz sa nám zbierajú slinky... Je možná degustácia (cena od 7,00 €/osoba). Na cestu si ešte dáme skvelé prosecco... Dolce vita Italia!

Poobede odchod domov. Sadáme do autobusu a cestujeme na Slovensko.


Návrat vo večerných/nočných hodinách podľa výstupných miest:

Bratislava, DK Istropolis
Trnava, železničná stanica
Trenčín, železničná stanica
Žilina, zastávka MHD pri železničnej stanici
Martin, zastávka MHD OC TULIP
Ružomberok, železničná stanica


Vinárske minimum
Soave je víno vyrobené z hrozna Garganega na území homonymného označenia v oblasti Verony. Suché biele vína vyrábané v tejto oblasti zodpovedajú nominálnym hodnotám Soave DOC a Soave Superiore DOCG, z ktorých vzniká niekoľko druhov, základné, vynikajúce, klasické a rezervné. To umožňuje výrobcom mať rad vín, ktoré siahajú od najpripravenejších a najľahších, cez vína strednej, pikantnej a harmonickej úrovne až po skvelé vína na dozrievanie.

Valpolicella je najdôležitejšou a najznámejšou vinárskou oblasťou v provincii Verona a rozprestiera sa v piatich paralelných dolinách, ktoré sa nachádzajú v smere sever-juh, medzi jazerom Garda a pohorím Lessini. Na tomto obrovskom území sa pestuje hlavne čierne bobuľovité hrozno viniča Corvina, Rondinella a Molinara. Z tohto hrozna sa vyrába celý rad vín od základnej a vyššej Valpolicella až po Valpolicella Ripasso, Amarone a Recioto.

VALDOBBIADENE - mestečko v regióne TREVISO (sever Talianska). Práve tu sa vyrába najkvalitnejšie prosecco na svete.


A my vás pozývame k TOP výrobcovi, ktorého meno je známe po celom svete. Taliani, Gregorio a jeho synovia Massimo a Michele, nám vo svojej vinici a pivnici pripravia degustáciu ôsmich druhov prosecca s občerstvením. "Prosečko" + jedlo a nádherné výhľady po prekrásnej talianskej krajine = srdečná a milá zábava - a la Dolce vita Italia.


A propos - ich Prosecco D.O.C.G. extra brut - získalo 9. júla 2021 zlatú medailu na prestížnej medzinárodnej súťaži a MY ho máme v ponuke degustácie - bellissimo degusto!

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby