Terezín-Lidice-Praha

Destinácia: Česká republika, Praha
Kód zájazdu: 1238537
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

1. deň Odchod z Prešova vo večerných hodinách. Nočný prejazd.


2. deň V ranných hodinách príchod do Terezína, prehliadka koncentračného tábora, ktorého návšteva Vás nenechá chladnými. Na jednej strane tu uvidíte svetový unikát v podobe dômyselnej a takmer nedobytnej pevnosti a na strane druhej mesto Terezín, ktoré slúžilo ako židovské ghetto. Počas 2.svetovej vojny fašistické Nemecko zneužilo túto pevnosť, ako židovské ghetto a jeho časť, Malú pevnosť ako väzenie gestapa. Budete tu obdivovať vojenskú pevnosť alebo miesto ľudskej statočnosti a tiež nešťastia. Návšteva Terezína bude vždy zážitkom. Pokračovanie v ceste do Prahy, zastávka v Lidiciach - symbolu nacistickej hrôzovlády. Návšteva pamätníka obetiam obce, ktorá bola vypálená, zrovnaná so zemou, muži vyvraždení a ženy, deti odvlečené do koncentračných táborov. Príchod do hlavného mesta Českej republiky - Prahy, ubytovanie. Prehliadka večernej Prahy, večera, nocľah.


3. deň Po raňajkách prehliadka mesta. Václavské námestie - kto by nepoznal slávny Václavák? Najrušnejšie námestie Prahy. Bulvár, na ktorom to žije dňom aj nocou. Čakajte desiatky menších či väčších obchodov, kaviarní a reštaurácii, vďaka ktorým je lákadlom pre tisíce turistov, ale aj miestnych. Prechádzka po tomto 750 m dlhom námestí stojí za to, aj keď nemáte v pláne utrácať. Staromestské námestie, srdce Prahy, ktoré patrí medzi najkrajšie námestia v Európe so známym Pražským orlojom, súsoším Jána Husa a Týnskym chrámom. Prechádzka po nábreží VltavyKarlova Univerzita, Židovská štvrť, Karlov most - najstarší zachovaný most cez Vltavu (600r.), ktorý spája Staré mesto a Malú Stranu. Pražská klasika, ktorú nájdete snáď na každej fotke Prahy. Pripravte sa ale na davy, ktoré robia z tohto mostu priam promenádu. Aj tak je toto miesto povinnosťou pre každého turistu a jeho návštevu určite nebudete ľutovať. Kúzelná Kampa, ako "Pražské Benátky", malebný ostrov s množstvom historických pamiatok. Následne sa presuniete do Vyšehradu s vyhliadkovou terasou, Kostol sv. Petra a Pavla, Malostranské námestie, už viac ako 100r. srdca Malej Strany, u ktorého uprostred sa vypína kostol sv.Mikuláša s freskou najsvätejšej trojice, v ktorom hral aj W.A.Mozart. Petřínske sady, Loreta, Pražský hrad, nočný tranzit.


4. deň Návrat na Slovensko.


Odporúčaná výmena na vstupy Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Múzeum Lidice 45 CZK /študent

Múzeum Terezín 150 CZK /študent


Cena zahrňuje -

doprava klimatizovaným autokarom

1x ubytovanie v hoteli s raňajkami

služby sprievodcu CK

zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Zb.z


Cena nezahrňuje -

komplexné cestovné poistenie 2,50 € /osoba /deň

pripoistenie PANDEMIC 1,50 € /osoba /deň

vstupy do pamiatok a múzeí

miestenka 5€ /osoba (môžete si vybrať miesto v autobuse)

večera 9€ /osoba

príplatok za 1/1 lôžkovú izbu 35 €/noc

Praha

Kontakty

tel: +421 36 6345 296
+421 918 826 256
e-mail: info@avocado.sk

Newsletter

Pre odoberanie aktuálnych noviniek zadajte prosím Váš

E-mail:

 

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Luxusné plavby